RONGGA SINUS TERSUMBAT PUNCA BAKTERIA MEMBIAK. KETAHUI PUNCANYA

RONGGA SINUS TERSUMBAT PUNCA BAKTERIA MEMBIAK. KETAHUI PUNCANYA.
.
.
1) BERLAKU KERADANGAN HIDUNG
Radang hidung boleh berlaku di mana terdapat jangkitan kuman dan alergi. Jangkitan akan menyebabkan dinding hidung membengkak lalu menutup laluan pintu sinus.
.
2) KETUMBUHAN ATAU ADA POLIP PADA HIDUNG
Ostia yang tertutup akan menyebabkan cecair daripada rongga sinus tidak dapat keluar dan bertakung. Takungan dan penyumbatan ini menyebabkan resdung.
.
3) JANGKITAN GIGI GERAHAM ATAS
Asal kedudukan akar gigi geraham atas berada di sinus maxilla. Bila sakit gigi, ia akan menjangkiti akar gigi dan keluar ke sinus. Keadaan ini berlaku sekiranya gigi yang berpenyakit tidak dapat dikeluarkan sepenuhnya oleh doktor gigi. Mungkin ketika mencabut gigi, akarnya masih tertinggal.
.
4) GENETIK
Resdung bukanlah penyakit genetik, tetapi alahan yang diwarisi yang menyebabkan sinusitis itu merupakan genetik.
.
.
Semburan Happy boo dapat membantu melegakan gejala resdung. Semburkan sekali setiap penggunaan. Boleh digunakan bila-bila masa yang perlu. .
WhatsApp 017.218.3049 untuk keterangan lanjut.
.
.
#happyboo #naturesworldresources #happyboohq #agendiperlukan #flucure#coughcure #naturalbabyproduct #resdung #kedaibaranganbayi #beauty#health #organic #tipskesehatan #happyboolovers #babyshop # #natural#bazaarpaknil #bazaar #herbal #produkbaby #babyexpo #eczemababy#visitmyig #productnatural #viral #testimoniberkesan #instashop

Author

Share