PENYUSUAN SUSU IBU PENTING UNTUK MENGELAKKAN EKZEMA

PENYUSUAN SUSU IBU PENTING UNTUK MENGELAKKAN EKZEMA
.
.
Tahukah anda tentang khasiat dan kepentingan susu IBU kepada anak?
.
Menyusu anak untuk tempoh sekurang-kurangnya empat bulan boleh membantu melindungi daripada ekzema dan alergi lain. Kementerian Kesihatan mengesyorkan penyusuan badan secara ekslusif selama enam bulan. .
Kadang kala ada juga kes anak yang alah kepada susu formula. Tapi sebaiknya bercakap dan berjumpa dengan doktor terlebih dahulu untuk pengenalpastian.
.
Perlu maklum juga kepada doktor sekiranya tengah munyusu badan dalam pada yang sama makan sesuatu yang menyebabkan seakan reaksi alahan kepada anak. Sebelum buat apa-apa, bincang dahulu dengan doktor.
.
Happy boo sebagai alternatif yang membantu memberi kelegaan kepada alahan dan masalah Kulit. Gunakan happy boo tanpa was-was!
.
.
#happyboo #naturesworldresources #happyboohq #agendiperlukan #flucure#coughcure #naturalbabyproduct #resdung #kedaibaranganbayi #beauty#health #organic #tipskesehatan #happyboolovers #babyshop # #natural#bazaarpaknil #bazaar #herbal #produkbaby #babyexpo #eczemababy#visitmyig #productnatural #viral #testimoniberkesan #instashop

Author

Share