previous arrow
next arrow
Slider

Kehamilan

MENGAPA IBU HAMIL MUDAH MARAH

MENGAPA IBU HAMIL MUDAH MARAH? Salah satu keluhan yang membuatkan ibu tidak selesa adalah perubahan emosi. Rasa sunyi, sedih akan terarah kepada perasaan marah. Ibu hamil...

Penyebab ibu hamil mudah lapar

Bila hamil, semestinya mudah rasa lapar. Mungkin antara sebabnya ibu berkongsi apa yang dimakan bersama bayi yang di kandung. Jangan heran jika banyak ibu...

Penting ke kira waktu subur bagi perempuan?

Penting ke kira waktu subur bagi perempuan? kira waktu subur bagi perempuan. Bagi mereka yang inginkan anak atau nak menjarakkan anak secara natural memang agak...

Tertekan semasa hamil? Jom ikut 10 cara mengatasi stress

Tertekan semasa hamil? Jom ikut 10 cara mengatasi stress. 1. ADAKAN WAKTU REHAT. Ambil masa untuk diri sendiri. Bertindak lakukannya tanpa rasa serba salah kerana...

Faedah asid folik pada kehamilan

Bila mengandung, benda sinonim sekali kita dapat dari klinik adalah asid folik, betul tak? kenapa ibu hamil mesti ambil? Penting sangat ke? Apa yang...

Kesan ibu hamil mandi malam

Masuk trimester kedua, ketiga mula macam-macam hal badan nak itu ini. Jangan kata makan sahaja. Nak tidur pun boleh meragam tak keruan. So mandi...
- Iklan -

Join Us

8,603FansLike
26,318FollowersFollow
22FollowersFollow
73SubscribersSubscribe
- Iklan -

Keibubapaan

3 Sebab Pentingnya “Me Time” untuk Para Ibu

3 Sebab Pentingnya "Me Time" untuk Para Ibu Umum Keibubapaan "Otak rasa tepu, badan cepat letih, emosional, cepat naik angin, kadang rasa macam Orang Gaji dalam rumah...

MARI KENALI JENIS BERUS BOTOL

MARI KENALI JENIS BERUS BOTOL Umum Keibubapaan Malam ni akak nak share tentang info Bottle Cleaning Brushes. Dulu main berus makeup, sekarang berus jugak tapi untuk botol...

3 CARA MUDAH LATIH TIDUR ANAK-ANAK. Klik sini untuk baca lebih lanjut

3 CARA MUDAH LATIH TIDUR ANAK-ANAK Umum Keibubapaan Ramai tak mak ayah dekat fb akak ni yang jenuh ajak anak kecik tidur malam? πŸ˜… Lagi-lagi hujung...

Besar Impak Anak Perempuan & Ayah Rapat

Besar Impak Anak Perempuan & Ayah Rapat Umum Keibubapaan Hubungan istimewa atau rapat antara ayah dan anak perempuan sebenarnya perlu ada kerana tanpa sedar ianya membentuk peribadi...

SUAMI AWESOME

| Suami Awesome Keluarga Bahagia | Posting khas sempena hari kasih sayang – Jom jadi Suami AWESOME… πŸ’– πŸ’– πŸ’– Betapa mencabar jadi seorang lelaki...

VIDEO MILKUP

JOM tambah susu

- Iklan -

Post Terkini

Fakta tentang rasa susu ibu

    Ada sebahagian kawan-kawan kita ceritakan pengalaman menyusu yang memberi kesan pada rasa susu dengan apa yang di makan. Betul ke apa yang kita makan...

apa yang terdapat dalam susu ibu?

Susu ibu adalah susu yang paling menakjubkan dan hebat dibanding khasiat makanan lain. Kebaikan susu yang mampu membina antibodi bayi membuatkan ramai memilih untuk...

5 jenis makanan buat bayi di kandung miliki kulit putih

Tengok baby baru lahir kulit putih, sejuk je hati. Tak sedar pun terukir senyuman bahagia. Kalau boleh nak anak kita pun macam tu juga....

7 KEGUNAAN SUSU IBU YANG RAMAI TAK TAHU

Sebenarnya banyak kegunaan susu ibu selain dari bagus untuk pertumbuhan dan perkembangan si manja kita. Banyak kebaikan susu badan ni yang kita tak tahu....

Berapa lama susu ibu boleh bertahan?

Normal kalau ibu menyusu badan yang sibuk dengan kerjaya punya rasa bimbang dengan ketahanan susu badan yang di pam. Ia umpama makanan yang ada...

Makanan Pantang Untuk Ibu Hamil

Alaa. Bila hamil pun ada yang pantang juga? Mesti lah ada. Tapi tak ada lah sampai tahap macam berpantang selepas bersalin. Ada beberapa jenis...
- Iklan -

Selera si manja

Cara melatih bayi makan

Keterujaan ibu mahu melihat bayinya makan makin terserlah. Menghitung-hitung usia anak memasuki 6 bulan. Persediaan sudah di atur. Bermacam-macam menu puri yang mahu ibu...

TIPS UNTUK ANAK MAKAN & MENYUSU KETIKA DEMAM

Demam adalah satu keadaan semulajadi yang menandakan bayi atau kanak-kanak sedang melawan penyakit. Jadi akan menjadi kebiasaan kanak-kanak tiada selera makan dan tidak mahu...

Tips ajar anak makan sayur

Antara banyak-banyak makanan, biasanya sayuran paling payah untuk anak-ank kecil kita gemar memakan. Kebiasaan di paksa, di suruh atau di ceduk dalam pinggan anak,...

MANFAAT SUSU IBU YANG LUAR BIASA

MANFAAT SUSU IBU YANG LUAR BIASA! Selain hebat buat kesihatan fizikal dan mental anak, susu ibu rupanya ada manfaat luaran yang boleh di gunakan oleh...