previous arrow
next arrow
Slider

Kehamilan

Tertekan semasa hamil? Jom ikut 10 cara mengatasi stress

Tertekan semasa hamil? Jom ikut 10 cara mengatasi stress. 1. ADAKAN WAKTU REHAT. Ambil masa untuk diri sendiri. Bertindak lakukannya tanpa rasa serba salah kerana...

Penting ke kira waktu subur bagi perempuan?

Penting ke kira waktu subur bagi perempuan? kira waktu subur bagi perempuan. Bagi mereka yang inginkan anak atau nak menjarakkan anak secara natural memang agak...

Makanan tambah darah terbaik untuk ibu hamil

Urm. Bukan seronok bila hemoglobin low. Hb paling membimbangkan ibu hamil sebab darah yang cukup membantu perkembangan dan tumbesaran baby. Kalau tak cukup, boleh...

6 risiko bahaya menyusukan bayi sambil berbaring

"Kalau menyusu duduk penat, cuba belajar menyusu baring" Time-time pantang memang penat. Tetamu yang datang pun bagi pendapat "terbaik" untuk mengurangkan keletihan ibu. Menyusukan dalam...

Bolehkah Makan Panadol Ketika Hamil?

Tengah-tengah mabuk trimester pertama, ada juga yang kerap di serang demam. Badan lemah mungkin kerana kurang makan. Kurang air dalam badan pun salah satu...

Penyebab ibu hamil mudah lapar

Bila hamil, semestinya mudah rasa lapar. Mungkin antara sebabnya ibu berkongsi apa yang dimakan bersama bayi yang di kandung. Jangan heran jika banyak ibu...
- Iklan -

Join Us

8,603FansLike
26,318FollowersFollow
22FollowersFollow
73SubscribersSubscribe
- Iklan -

Keibubapaan

3 Sebab Pentingnya “Me Time” untuk Para Ibu

3 Sebab Pentingnya "Me Time" untuk Para Ibu Umum Keibubapaan "Otak rasa tepu, badan cepat letih, emosional, cepat naik angin, kadang rasa macam Orang Gaji dalam rumah...

MARI KENALI JENIS BERUS BOTOL

MARI KENALI JENIS BERUS BOTOL Umum Keibubapaan Malam ni akak nak share tentang info Bottle Cleaning Brushes. Dulu main berus makeup, sekarang berus jugak tapi untuk botol...

3 CARA MUDAH LATIH TIDUR ANAK-ANAK. Klik sini untuk baca lebih lanjut

3 CARA MUDAH LATIH TIDUR ANAK-ANAK Umum Keibubapaan Ramai tak mak ayah dekat fb akak ni yang jenuh ajak anak kecik tidur malam? πŸ˜… Lagi-lagi hujung...

Besar Impak Anak Perempuan & Ayah Rapat

Besar Impak Anak Perempuan & Ayah Rapat Umum Keibubapaan Hubungan istimewa atau rapat antara ayah dan anak perempuan sebenarnya perlu ada kerana tanpa sedar ianya membentuk peribadi...

SUAMI AWESOME

| Suami Awesome Keluarga Bahagia | Posting khas sempena hari kasih sayang – Jom jadi Suami AWESOME… πŸ’– πŸ’– πŸ’– Betapa mencabar jadi seorang lelaki...

VIDEO MILKUP

JOM tambah susu

- Iklan -

Post Terkini

Kesan ibu hamil mandi malam

Masuk trimester kedua, ketiga mula macam-macam hal badan nak itu ini. Jangan kata makan sahaja. Nak tidur pun boleh meragam tak keruan. So mandi...

Cara buang kahak bayi

Bila anak mula selsema, ibu risau bukan tahap geleng kepala. Tapi dah fikir jauh takut anak di serang batuk. Begitulah setiap ibu. Namun sakit...

Penyebab dan cara atasi sakit pinggang ketika hamil

Normal selalunya bila ibu hamil kerap sakit pinggang lebih-lebih lagi bila usia kandungan makin meningkat dan baby pun makin membesar dan berkembang baik. Tapi...

Penyebab ibu hamil mudah lapar

Bila hamil, semestinya mudah rasa lapar. Mungkin antara sebabnya ibu berkongsi apa yang dimakan bersama bayi yang di kandung. Jangan heran jika banyak ibu...

Punca susu ibu cair

Tak ramai yang tahu apa punca susu cair. Kadang-kadang makan dah banyak. Still cair tak macam yang kita nak. Pada sharing yang lepas, kak...

Adakah menyusu membatalkan wuduk

Eh! Adakah menyusu membatalkan wuduk? Adeh, baru terperasan. Macam mana ni? Mungkin ada antara kita yang sedar dari awal. Mungkin juga dah anak ketiga...

Apa Yang terjadi pada bayi apabila ibu lambat makan ketika hamil

Ehem. Jangan main-main ye korang. Bila mengandung suka sangat lambat makan, macam-macam risiko korang bakal dapat. Dan yang pasti risiko tu pada baby ye....

Tips Ibu Menyusu Tidak Mudah Putus Asa.

  Biarpun kita di lihat seperti ibu hebat, mengurus segala keperluan anak dengan baik, namun sakit perit itu kadang buat kita rasa berputus asa. Lebih-lebih...

Bolehkah Makan Panadol Ketika Hamil?

Tengah-tengah mabuk trimester pertama, ada juga yang kerap di serang demam. Badan lemah mungkin kerana kurang makan. Kurang air dalam badan pun salah satu...
- Iklan -

Selera si manja

TIPS UNTUK ANAK MAKAN & MENYUSU KETIKA DEMAM

Demam adalah satu keadaan semulajadi yang menandakan bayi atau kanak-kanak sedang melawan penyakit. Jadi akan menjadi kebiasaan kanak-kanak tiada selera makan dan tidak mahu...

Cara melatih bayi makan

Keterujaan ibu mahu melihat bayinya makan makin terserlah. Menghitung-hitung usia anak memasuki 6 bulan. Persediaan sudah di atur. Bermacam-macam menu puri yang mahu ibu...

MANFAAT SUSU IBU YANG LUAR BIASA

MANFAAT SUSU IBU YANG LUAR BIASA! Selain hebat buat kesihatan fizikal dan mental anak, susu ibu rupanya ada manfaat luaran yang boleh di gunakan oleh...

Tips ajar anak makan sayur

Antara banyak-banyak makanan, biasanya sayuran paling payah untuk anak-ank kecil kita gemar memakan. Kebiasaan di paksa, di suruh atau di ceduk dalam pinggan anak,...