previous arrow
next arrow
Slider

Kehamilan

Kesan ibu hamil mandi malam

Masuk trimester kedua, ketiga mula macam-macam hal badan nak itu ini. Jangan kata makan sahaja. Nak tidur pun boleh meragam tak keruan. So mandi...

PENTING KE PROTEIN UNTUK IBU HAMIL?

PENTING KE PROTEIN UNTUK IBU HAMIL? KETAHUI 6 KEPENTINGANNYA. Makanan sihat sangat di perlukan ibu hamil bagi menampung keperluan dua orang waktu ini. Tahu tak? Anda...

Faedah asid folik pada kehamilan

Bila mengandung, benda sinonim sekali kita dapat dari klinik adalah asid folik, betul tak? kenapa ibu hamil mesti ambil? Penting sangat ke? Apa yang...

Kaki kejang dan cara atasinya

Antara salah satu benda yang tak best sepanjang kehamilan adalah kaki kejang. Kaki kejang tak kira waktu dia nak datang. Kak Ekin juga ada...

Penting ke kira waktu subur bagi perempuan?

Penting ke kira waktu subur bagi perempuan? kira waktu subur bagi perempuan. Bagi mereka yang inginkan anak atau nak menjarakkan anak secara natural memang agak...

Penyebab ibu hamil mudah lapar

Bila hamil, semestinya mudah rasa lapar. Mungkin antara sebabnya ibu berkongsi apa yang dimakan bersama bayi yang di kandung. Jangan heran jika banyak ibu...
- Iklan -

Join Us

8,606FansLike
26,318FollowersFollow
21FollowersFollow
73SubscribersSubscribe
- Iklan -

Keibubapaan

3 Sebab Pentingnya “Me Time” untuk Para Ibu

3 Sebab Pentingnya "Me Time" untuk Para Ibu Umum Keibubapaan "Otak rasa tepu, badan cepat letih, emosional, cepat naik angin, kadang rasa macam Orang Gaji dalam rumah...

MARI KENALI JENIS BERUS BOTOL

MARI KENALI JENIS BERUS BOTOL Umum Keibubapaan Malam ni akak nak share tentang info Bottle Cleaning Brushes. Dulu main berus makeup, sekarang berus jugak tapi untuk botol...

3 CARA MUDAH LATIH TIDUR ANAK-ANAK. Klik sini untuk baca lebih lanjut

3 CARA MUDAH LATIH TIDUR ANAK-ANAK Umum Keibubapaan Ramai tak mak ayah dekat fb akak ni yang jenuh ajak anak kecik tidur malam? πŸ˜… Lagi-lagi hujung...

Besar Impak Anak Perempuan & Ayah Rapat

Besar Impak Anak Perempuan & Ayah Rapat Umum Keibubapaan Hubungan istimewa atau rapat antara ayah dan anak perempuan sebenarnya perlu ada kerana tanpa sedar ianya membentuk peribadi...

SUAMI AWESOME

| Suami Awesome Keluarga Bahagia | Posting khas sempena hari kasih sayang – Jom jadi Suami AWESOME… πŸ’– πŸ’– πŸ’– Betapa mencabar jadi seorang lelaki...

VIDEO MILKUP

JOM tambah susu

- Iklan -

Post Terkini

Bahayakah pakaian ketat untuk ibu hamil

Baby membesar dengan jayanya. Jadi penampilan sebagai ibu hamil mesti nak ubah. Pakai seluar terasa sempit, pakai baju terasa ketat, pakai kain? Alamak! Sendat...

Nutrisi istimewa dalam susu ibu

Susu terbaik adalah susu ibu. Dan di turuti dengan susu kambing. Jadi apa yang terbaik buat bayi kecil kita? Semestinya susu ibu. Banyak khasiat...

Makanan tambah darah terbaik untuk ibu hamil

Urm. Bukan seronok bila hemoglobin low. Hb paling membimbangkan ibu hamil sebab darah yang cukup membantu perkembangan dan tumbesaran baby. Kalau tak cukup, boleh...

Melahirkan susu ibu untuk anak angkat

Berkongsi kebaikan tentunya memberi impak baik untuk kita. Berkongsi kebaikan susu juga sangatlah bagus untuk anak kita. Apatah lagi hati yang murni memberi susu...

Rawatan demam yang selamat semasa hamil

Suhu naik mendadak pasti merisaukan. Lebih-lebih lagi semasa mengandung. Risau anak dalam kandungan, risau diri sendiri pun tak terurus. Apa agaknya penyelesaian yang sesuai...

Faedah susu ibu kepada bayi

Kasih ibu tak berbelah bahagi. Dan tentu sekali segala yang baik mahu di berikan pada anak. Uolls tahu tak? islam sangat menyarankan beri susu...

Tips posisi tidur untuk ibu hamil

Tips posisi tidur ibu hamil Bila pinggang rasa sakit, tidur pun mula tak selesa. Baring ke kanan tak ok, baring telentang lagi lah baby...

7 sebab bayi menangis

"Ish, baby nak apa ye? Nangis je ni." Inilah dialog ibu baru. Bukan mudah nak handle baby yang belum pandai bercakap. Hanya dengan isyarat nangis...

Cara Banyakkan Susu Badan

Cara Nak Banyakkan Susu Badan Risaunya bila tiba-tiba bayi kita merengek dan menangis sebab susu tidak cukup kan? kita sebagai ibu akan berusaha pelbagai cara...
- Iklan -

Selera si manja

Cara melatih bayi makan

Keterujaan ibu mahu melihat bayinya makan makin terserlah. Menghitung-hitung usia anak memasuki 6 bulan. Persediaan sudah di atur. Bermacam-macam menu puri yang mahu ibu...

TIPS UNTUK ANAK MAKAN & MENYUSU KETIKA DEMAM

Demam adalah satu keadaan semulajadi yang menandakan bayi atau kanak-kanak sedang melawan penyakit. Jadi akan menjadi kebiasaan kanak-kanak tiada selera makan dan tidak mahu...

Tips ajar anak makan sayur

Antara banyak-banyak makanan, biasanya sayuran paling payah untuk anak-ank kecil kita gemar memakan. Kebiasaan di paksa, di suruh atau di ceduk dalam pinggan anak,...

MANFAAT SUSU IBU YANG LUAR BIASA

MANFAAT SUSU IBU YANG LUAR BIASA! Selain hebat buat kesihatan fizikal dan mental anak, susu ibu rupanya ada manfaat luaran yang boleh di gunakan oleh...