KENALI APA ITU HISTAMINE

Sistem imun adalah pertahanan semula jadi badan terhadap penyakit dan jangkitan. Sekiranya sistem imun mengesan bendasing yang berbahaya seperti bakteria atau virus, imun tubuh akan melepaskan histamin ke dalam sel berdekatan.
.
Histamine adalah sejenis protein yang akan dikeluarkan oleh sistem imun untuk membantu melindungi sel-sel badan daripada jangkitan. .
.
Histamin kebiasaannya adalah protein yang berguna. Walau bagaimanapun kadang kala kesannya perlu disekat terutama ketika berlaku kesilapan apabila sistem imun badan mengesan bahan yang tidak berbahaya seperti debunga dan hama sebagai satu ancaman.
.
Pembebasan histamin akan mencetuskan keradangan dan menyebabkan tisu berdekatan jangkitan menjadi merah dan bengkak. Ia juga boleh menjejaskan saraf di dalam kulit sehingga menyebabkan kulit berasa gatal.
.
Justeru, ubatan antihistamin digunakan untuk merawat alahan. .
.
Antihistamin dianggap ubat yang selamat. Namun, pada keadaan tertentu, antihistamin boleh bertindakbalas menyebabkan kesan sampingan. .
.
Oleh itu, pesakit hendaklah mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi sebelum mengambil antihistamin bagi keadaan tertentu seperti lelah & sebagainya.
.
Happy boo dengan kandungan ekstrak Kunyit, Habbatussauda, Jintan & Bijian Kopi mengandungi antihistamin semulajadi. Boleh digunakan tanpa was-was. Hanya 1 semburan setiap kali penggunaan. Untuk hasil terbaik, gunakan secara konsisten!
.
.
#happyboo #naturesworldresources #happyboohq #produknatural #produkviral #testimoniberkesan #infosehat #histamine #antihistamine #natural #herbal #tipskesihatan

Author

Share