JENIS REAKSI ALERGI

JENIS REAKSI ALERGI:-
.
.
1) Bersin sangat berkait rapat dengan penyebab alergen seperti debu, habuk, debunga atau tungau debu. Gatal-gatal pada hidung, mata yang merah dan berair dan hidung tersumbat antara gejala yang mungkin muncul. .
.
2) Ruam atau kegatalan pula berkait rapat dengan sentuhan, pemakanan atau bahan penyebab alergen seperti jenis pakaian, sabun, syampu, peluh dan sebagainya. Alergi jenis ini selalunya mengakibatkan radang pada kulit yang dikenal sebagai contact dermatitis . Ia menyebabkan gejala gatal-gatal, ruam kemerahan, dan bersisik. .
.
3) Pembengkakan yang terjadi pada kulit biasanya berkait rapat dengan alergi akibat gigitan atau sengatan serangga. Bukan sahaja bengkak, kadang juga boleh gatal-gatal di seluruh tubuh, batuk-batuk dan sesak dada. .
.
4) Alergi lain yang boleh menyebabkan maut adalah apabila berlaku anafilaksis. Reaksi ini biasanya terjadi dengan cepat selepas makan makanan penyebab alergen. Gejala anafilaksis meliputi sesak nafas yang parah, pitam, mual-mual, ruam pada kulit dan denyutan nadi yang lemah . Segera berjumpa dengan doktor sekiranya berlaku gejala seperti ini.
.
Semburan Happy boo dengan gabungan 100% ekstrak bahan semulajadi terpilih seperti Kunyit, Habbatussauda, Jintan dan Bijian Kopi membantu dalam memberi kelegaan kegatalan akibat gigitan serangga atau alahan. Hanya perlu sembur dan sapukan pada kawasan tubuh yang bermasalah.
.
.
#happyboo #naturesworldresources #happyboohq #produknatural #viral #produkbaby #testimoniberkesan #beautytips #healthinfo #resdung #kawalresdung #asthma #asthmaattack #eczema #eczemababy #rashes #allergic

Author

Share