administrator

Berkongsi petua, tips dan amalan penyusuan, hamil dan berpantang setiap hari dan tips-tips keibubapaan. halaman utama MilkUp Candy HQ

JOM KITA KENALI 5 PUNCA PUTING LUKA!

KENALI 5 PUNCA PUTING LUKA Mommies, kenali dulu punca kenapa berlaku luka atau crack sebegini. Akak nak mommy semua back to basic. Dalam apa...

6 TIPS MEMILIH SET MANDIAN UNTUK BAYI!

6 TIPS MEMILIH SET MANDIAN UNTUK BAYI! Set mandian bayi ni terdiri daripada sabun, syampu dan losyen. Pilih mana yang sesuai mengikut semua jenis kulit...

5 FAKTOR KENAPA KULIT ANAK KERING.

Siapa ada masalah kulit sensitif, sangat kering atau eczema? Stress kan bila datang rasa gatal tu, asyiklah tergaru-garu! Kita yang dewasa ni pun dah...

KEPERLUAN PERPANTANG IBU

KEPERLUAN BERPANTANG IBU Tunggu nak bersalin ke tuu? Barang untuk spital dengan labor room nanti semua dah siap kemas ke? Jangan buat lewa sangat mak...

Doa untuk ibu hamil dan mudahkan bersalin

Masa dalam Labor room dulu kan, Kak ekin suka sangat tengok sekeliling bilik tu. Nak tahu kenapa? Pusing kanan ada doa, pusing kiri ada doa. Atas...

KULIT BAYI YANG KERING BOLEH MENJADI RUAM

Kulit Kering Punca Ruam Adalah penting untuk mengekalkan kelembapan kulit bayi yang sangat sensitif, lebih-lebih lagi akibat cuaca panas dan tidak menentu akhir-akhir ini. Maka,...

ANAK DAH 8 BULAN STILL TAK TUMBUH GIGI?

Perlu ke risau kalau anak kita tumbuh gigi lambat? Kadang ada sesetengah baby tu dah cecah setahun pun masih tak ada gigi lagi tau. Ramai...

CARA BUAT TUNGKU BAYI SENDIRI

cara buat tungku bayi "Alahai, susahnya nak cari tungku bayi kat pasaran ni. Nak beli online macam dah tak sempat." . Orang tua-tua cakap, bayi lelaki...