ANDA BERSIN BERKALI-KALI? ESPECIALLY WAKTU PAGI? AWAS!

ANDA BERSIN BERKALI-KALI? ESPECIALLY WAKTU PAGI? AWAS!
.
Rhinitis adalah keadaan keradangan mukosa atau selaput lendir hidung disebabkan infeksi virus penyebab selsema/flu, reaksi alergi seperti penyakit Rhinitis Alergi dan ada juga yang disebabkan oleh faktor lain bukan alergi iaitu Rhinitis Non-Alergi.
.
Jika anda sering mengalami bersin-bersin di tempat yang berdebu itu tandanya anda alergi pada debu . Ia sering disebut sebagai Rhinitis Alergi atau “hay fever”. .
.
Pencetus gejala rinitis alergi yang lain adalah bulu binatang atau debu kebiasaannya. .
Rhinitis alergi biasanya sinonim dengan orang yang memiliki sejarah alergi dan sejarah asthma pada keluarganya.
.
Namun sekiranya anda bersin berlebihan hanya pada waktu tertentu saja seperti selepas bangun tidur, waktu pagi, selepas mandi maka hal tersebut merupakan ciri-ciri dari gejala jenis Rhinitis Non-Alergi.
.
Sebaiknya pesakit lebihkan minum air kosong dan pengambilan vitamin C. Banyakkan bersenam untuk kesihatan. Gunakan alternatif Bawang Putih atau madu untuk selsema. .
.
Alternatif lain adalah dengan menggunakan semburan Happy Boo yang diekstrak 100% dari bahan semulajadi terpilih membantu dalam melegakan batuk selsema, mencairkan kahak dan menghilangkan kegatalan akibat alahan.
.
.
Nak cuba Happy boo?😘😘 Dapatkan Happy boo pada hanya RM39 sebotol. Lekas Dm admin atau 📲WhatsApp 017.218.3049
.
.
#happyboo #naturesworldresources #tipskesehatan#produkkesehatan #rhinitis #produknatural#produkbaby #gejalaasthma #resdung #selesema#cough #semburan #sharinginfo #sharingtips

Author

Share