ALTERNATIF UNTUK ANAK SUKAR TELAN UBAT

Siapa kata mudah nak bagi anak makan ubat? Kalau tak hendak tu memang meragam la anak digigit pulak tangan kita! Betul tak mommies?
.
Sebenarnya kanak-kanak bukan sengaja tak nak makan ubat. Tapi disebabkan rasa ubat yang pahit dan tak sedap tu.
.
Habis tu nak buat macam mana? Rilekss mommies.
.
Ubat kena jugak diberi tapi dengan berstrategi. Haha bukan bisnes je ada strategi. Nak bagi anak makan ubat pon perlu berstrategi.
.
Cara mudah adalah dengan menggunakan syringe bagi ubat sirap. Biasanya anak meragam sebab ubat pahit tu terkena lidah. Sebab tu dia menolak. Gunakan syringe dan tekan perlahan-lahan masuk kerongkong anak. Setidaknya kurang rasa pahit di lidah.
.
Mommies boleh juga jadikan waktu makan ubat satu pengalaman yang seronok bagi mereka. Cuba bergurau atau bermain menjadi doktor dan sebagainya.
.
Sebaik tiba masa nak makan ubat, beritahu anak yang ubat ini akan hilangkan sakit mereka. Kalau tak makan ubat macam mana nak sihat.
.
Elak memberi tekanan kerana sekali mereka takut makan ubat, mereka akan beri tindak balas negatif menjadikan sukar untuk memberi ubat.
.
Atau gunakan alternatif semburan Happy Boo sekiranya anak mengalami demam, selsema dan sebagainya. Semburkan sekali pada setiap kali penggunaan. Hasil yang terbaik dengan penggunaan yang konsisten.
.
.
Berminat nak cuba Happy Boo?
.
WhatsApp 📲017.218.3049
WhatsApp 📲017.218.3049
WhatsApp 📲017.218.3049
.
.
#happyboo #naturesworldresources #happyboohq #produknatural #viral#produkbaby #produkkesihatan #beautytips #petuatraditional #eczema#eczemababy #petualama #makanubat #herbs #herbalproducts #instashop

Author

Share